YT i wolne odtwarzanie filmów

10
RE: YT i wolne odtwarzanie filmów
Czyli problem leży gdzieś po stronie przeglądarki. Usuń wszystkie przeglądarki, wyczyść kompa CCleanerem, i koniecznie usuń wszystkie pozostałości po przeglądarkach :)
@edit
Tylko zostaw ten podstawowy (internet ex.. coś tam xD) żeby ściągnąć od nowa inną, najlepiej chrome :)
0 +1

www
2
RE: YT i wolne odtwarzanie filmów
Dostawca to neostrada która lubi robić ludzi w konia, mam umowę na 10mb, a w rzeczywistości mam 6, bo na moim kablu nie pójdzie więcej, co się okazało po fakcie, przed podpisaniem umowy mówili, że 10mb to spokojnie pójdzie może być problem z 20, ale 10 to na pewno. Ehhh ten dostawca :(

A co do chroma to zastanawiałem się, ale wiem że zużywa strasznie dużo zasobów tzn procesora i ramu.
0 +1
10
RE: YT i wolne odtwarzanie filmów
Eeee, chrome dużo zasobów? Testowałem chroma na lapku, i super chodzi.. Nawet bateria szybko nie leci. To nie wiem dlaczego Cię neostrada w konia zrobiła.. Powinni to przewidzieć, ale cóż. Spróbuj z chrome :)
0 +1

www
2
RE: YT i wolne odtwarzanie filmów
Nic nie pomogło, co gorsze mój brat który używa laptopa odtwarza ten sam film bez przycinek, chyba winą jest jakiś wirus czy coś tego typu. Jedyną opcją jaką widzę jest ponowne zainstalowanie windowsa.
0 +1
10
RE: YT i wolne odtwarzanie filmów
Albo zadzwoń do neostrady może Ci coś poradzą, a jeśli nie to coś Ci siedzi na kompie, skoro usunięcie cookies i pamięci podręcznej na chwilę pomogło..
0 +1

www
2
RE: YT i wolne odtwarzanie filmów
Sprawdziłem chrome w menadżerze zadań ile sieci zużywa wtyczka shockwave flash i okazuje się że używa około 70-80 kb/s. I tutaj myślę leży problem, bo według mnie powinno używać coś koło 200-300.
0 +1
339
RE: YT i wolne odtwarzanie filmów
Możesz spróbować wersji youtube HTML5, nie używa ona wtyczki flash player:
http://www.youtube.com/html5

Radzę także spróbować innej przeglądarki i zobaczyć czy problemem jest właśnie ona czy Twój internet.
0 +1

www
2
RE: YT i wolne odtwarzanie filmów
Wygląda na to, że znalazłem rozwiązanie. Zmieniłem ustawienia magazynu lokalnego dla YouTube z chyba 1 kb do 10 mb i nagle zaczęło się ładować szybko :) Wygląda na to, że to był problem. Dla testu zmieniłem ustawienia na chwile na 1 kb, odpaliłem film i się zacinał, a za chwile zmieniłem na 10 mb i ten sam film po odświeżeniu strony nagle zaczął się ładować szybko. Sprawa rozwiązana :)
1 +1