AverMedia HD Lite - sypie błędami.

20
AverMedia HD Lite - sypie błędami.
Witam wszystkich zgromadzonych,

po cichu liczę że w końcu ktoś mi pomoże ogarnąć problem, z którym borykam się od 2-3 dni.

AverMedia Live Gamer HD Lite PCI-e.

Mianowicie,

Pierwsze objawy wyglądały - instalacja - freez PC - błąd z wykryciem urządzeń Plug and Play.

Drugie objawy - PC wykrywa kartę, kiedy próbuje zainstalować sterowniki pod koniec instalacji system freezuje, po czym
odświeża listę w menedżerze urządzeń, wskakuje AverMedia z wykrzyknikiem i wywala blue screena. Aver.sys czy jakoś tak.

Początkowo myślałem że coś nie tak jest ze sterami, instalowałem wszystkie sterowniki ze strony producenta.

http://gamerzone.avermedia.com/support/d...er_hd_lite

Przy ściągnięciu sterów jest nazwa c985, googlując o wersji lite, nazywają ją c985e, ale sterów z konkretnie tą nazwą znaleźć nie idzie.

Problem pojawił się po próbie przesiadki na win 8.1 z 7, wróciłem do 7 bo myślałem że coś być może się gryzie ze sterami.


Może ktoś się spotkał z podobnym problemem i zna odpowiedź, mam nadzieje że to jakaś błahostka. Nie ukrywam że liczę na Was, bo mi pomysłów już brakuje...

A chciałem tak bardzo win10 :(
0 +1
20
RE: AverMedia HD Lite - sypie błędami.
UP.

może ktoś chociaż dysponuje sterami do karty? żeby mi podrzucić na ftpa
0 +1
536
RE: AverMedia HD Lite - sypie błędami.
Mi działają te ściągnięte ze strony... Na Windows 8.1. Może karta wadliwa?
0 +1

www
20
RE: AverMedia HD Lite - sypie błędami.
Karta jest nówka sztuka, Wróciła po wymianie na morele.net.

Miałem windę 7ke, i zachciało mi się update'u do 10tki. Karta już nie działała. Po powrocie do 7mki, nadal nie działa.

Straciłem już głowę do tego.
0 +1