AverMedia Live Gamer Portable - niepowodzenie przy logowaniu oraz brak obrazu

0
AverMedia Live Gamer Portable - niepowodzenie przy logowaniu oraz brak obrazu
Witam,

Avermedia o której wspomniałem już w temacie ma służyć do streamowania oraz nagrywania materiałów na dysk. Dostałem ją dzisiaj, podłączyłem i pokazały się dwa problemy z którymi nie wiem co mogę zrobić. 

Jednym z nich jest obraz, nie ma sygnału. Podłączyłem kabel HDMI do averki oraz monitora i także próbowałem podłączyć kabel od urządzenia do karty graficznej ale był jeden i ten sam efekt "no signal".

Drugim problemem jest logowanie. Kiedy wybieram platformę twitch muszę wcisnąć przycisk "upoważnienie" i zalogować się tak jakby przez stronę twitcha. Kiedy wpiszę wszystko poprawnie i nacisnę "Log In" w tym momencie przycisk robi się taki jaśniejszy fioletowy niż był wcześniej i nic się nie dzieje, po prostu ekran już tak jest i nie loguje się. Po wpisaniu źle hasła momentalnie przekierowywało mnie do wpisania go ponownie.

Używam Windowsa 7 64-bitowego i podzespoły komputera wystarczająco mocne, by wszystko działało.

Czy ktoś ma pomysł jak można temu zaradzić?
0 +1
4
RE: AverMedia Live Gamer Portable - niepowodzenie przy logowaniu oraz brak obrazu
a to nowa czy używana?
bo ja też miałem dziwne problemy, czasami mi się sygnał tracił.
0 +1

0
RE: AverMedia Live Gamer Portable - niepowodzenie przy logowaniu oraz brak obrazu
Nowa, ledwo zakupiona.
Kilka nowych informacji na temat tego co udało mi się zaobserwować.
Zakupiłem nowy dysk SSD cruciala mx200 250gb, na którym zainstalowałem czystego windowsa + niezbędne rzeczy do funkcjonowania komputera i oprogramowanie do averki. Udało mi się tam już zalogować i nie było żadnych problemów. Obraz także udało się odzyskać, bo po prostu źle włożyłem kabel HDMI.
Dysk, na którym jest problem to TOSHIBA SSD 120GB thnsnh 12. Wcześniej nie miałem jakichś problemów z programami ale tutaj okazuje się, że coś jest nie tak. Nie jestem pewien czy może być to problem sprzętowy czy po prostu jakiś program, który mam na dysku to blokuje. Czy obejdzie się bez formatu by działało na tym dysku?
0 +1